Megmenekül az enyészettől a tusnádfürdői kemping

Bár számunkra az év Tusványostól Tusványosig tart, mégis örömmel jelentjük, hogy nemrég megtörtént a 2015-ös év utolsó szervezői ülése, gőzerővel ráfordultunk a jövő évi tábor szervezésére. Jó hír, hogy 2016-ban egy megújuló táborba várjuk a Tusványosi Köztársaság polgárait. 

A magyarországi főszervező Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány 2014-ben támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től, melynek köszönhetően a tulajdonosi viszonyok rendezése után megkezdődtek a felújítási munkálatok a tusnádfürdői kemping területén, a kemping üzemeltetőjével és a Tusnádfürdői Önkormányzattal kötött hosszú távú megállapodás alapján. A munkálatokat természetesen egymást követően lehet csak végezni, szinte használhatatlan állapotban volt valamennyi épület, közmű. Ahogy a táborozók már személyesen tapasztalhatták, első lépésként 2014 nyarán felújításra került a kemping különböző pontjain található három vizesblokk, így összesen 34 db teljesen új mosdó, 12 db tusoló, 28 db wc, 12 db piszoár áll rendelkezésre. Így a sátorozók és a kis házikók vendégeinek a megfelelő körülmények között történő tisztálkodási lehetőségét sikerült biztosítani. Nem utolsó sorban megújult a kazánház, amely az állandó meleg vizet biztosítja a vendégeknek, azaz végre van meleg víz a tusnádfürdői kempingben.

Vizesblokkok felújítás előtt:

 
Vizesblokkok felújítás után:

 


A régi, használhatatlanná vált faházakat a területrendezés részeként lebontjuk. A régi házakról néhány kép:

 


Második lépésként 3 darab, egyenként 8 személy elszállásolására alkalmas új, összkomfortos faház építése kezdődött el 2015 augusztusában, amelyek hamarosan elkészülnek. Mindegyik házban található egy nappali, konyhasarok, 2 mellékhelyiség és 4 darab 2 ágyas szoba.

Íme a három új faház, amely jövőre várja a vendégeket (a fotók 2015 decemberében készültek):

Hasonló házak és további lakóépületek építését tervezzük a jövőben, így növekedhet a kempingben lakó vendégek száma, immár méltó körülmények közt, korszerű infrastruktúrával.

Harmadik lépésként megújul az étterem (becenevén: Csűr), amely közel 300 négyzetméteres vendégtérrel, illetve saját konyhával rendelkezik majd, amit a mai normáknak megfelelően újítunk fel, és korszerű eszközökkel rendezzük be. Így az új “Csűr” nemcsak a szállóvendégeknek, hanem a környék nagyobb rendezvényeinek is helyet tud biztosítani.

Ezen munkálatokkal egy időben a kemping működéséhez szükséges közműhálózat felújítását tervezzük.

Mindenkinek boldog új évet kívánunk, találkozunk Tusnádfürdőn 2016. július 19-24. közt!